Bors - reteta

Bors - reteta

Borș de post – ușor de preparat si este foarte gustoasă pentru perioada postului

Ingrediente

  • Cartofi – 4 buc.
  • Sfeclă – 2 buc.
  • Varză– 150 g
  • Morcov – 1 buc.
  • Ceapă  – 1 buc.
  • Pastă de tomate – 1 lingura
  • Sucul din jumatate de lămâie
  • Pătrunjel
  • Sare, mirodenii după gust, frunze de dafin
  • apă– 2,5 litri

Preparare:

  1. Legumele spălate și curățate le pregătim în felul următor: ceapa tăiem în semi-cercuri subțiri, morcovul îl tragem  la rozătoarea mășcată, varzan o tăiem subțire, cartofii taiem în formă pătrată și nu prea mășcat. Sfecla o tăiem în 4-6 felii mici. 
  2. În multifierbator punem cartofii, varza, ceapa și morcovul.  Adăugăm apă la legume. În coșul pentru fierberea cu aburi punem sfecla tăiată, punem aceasta in multifierbatoare, închidem capacul și aplicăm regimul “Supă” pentru o oră de vreme.
  3. După care, extragem din multifierbator sfecla, în supă adăugăm după gust sare, piper și mirodenii și lăsăm la regimul “Încălzire”. Sfecla tragem la rozatoare mășcat, adaugăm aici pasta de tomate, sucul de lămâie și totul amestecăm bine. Tăiem mărunt pătrunjelul.
  4. Sfecla cu sucul de lămâie și pătrunjelul se adaugă în multifierbător, amestecăm totul și din nou aplicăm regimul “supă” pentru încă 45 de minute. 
  5. Cu 5 minute înainte de a fierbe deplin, adăugăm frunze de dafin.

​Poftă bună!