Fasolita moldoveneasca - reteta

Fasolita moldoveneasca - reteta

Ingrediente:

  •  200 g. fasole roșii sau conservate
  •  Sare
  • 3 căței de usturoi
  • 2 cepe medii
  • 2 linguri de ulei rafinat 

Prepararea:

  1. Alegem fasolele și le spălăm. Apoi le lăsăm pe o oră de vreme în apă rece. Dupa care, adăugăm apa și le fierbem până la urmă, aproximativ 30-40 minute; 
  2. Cu 10 minute înainte de sfârșitul gătirii, se condimentează fasolele cu sare, dupa gust.  După fierberea fasolelor, se lasă un pahar cu apă de la fierbere, restul se aruncă;
  3. Fasolele fierte le punem în blender și tot aici adăugăm usturoiul curățat. Mărunțim până obținem starea de un piure omogen;
  4. Curățim ceapa și tăiem în semi-inele subțiri. Încălzim uleiul, în care se prăjește ceapa până obținem o culoare aurită;
  5. Punem în farfurie piureul de fasole, de asupra se aranjează ceapa prajită și lăsăm puțin uleiul din tigaie să curgă de asupra piureului;

                *Dacă utilizăm fasole conservate, atunci nu le fierbem, îndată le punem în blender.

 Fasolita este gata! Această mâncare se poate de servit atât în stare caldă, cât și în stare rece.

                 * După dorință, ceapa prajită se poate adauga în blender împreună cu fasolele fierte. În acest caz, pentru decorare folosim o crenguță de verdeață.