Paste Bolognese - reteta

Paste Bolognese - reteta

Ingrediente:

  • Spaghete (paste) de post – 250 g
  • apă – 300 ml
  • 1 morcov mediu
  • 1 ceapă medie
  • shampinioni proaspeți – 350 g
  • 3 roșii
  • pasta de tomate – 2 linguri
  • 1 cațel de usturoi
  • ulei de măsline – 2 linguri
  • sare, piper și mirodenii italiene – după gust


Prepararea:

  1. Pentru început pregătim produsele: ceapa tăiem mărunt, morcovul îl tragem la răzătoare, shampinionii cu roșiile la fel le tăiem marunt. Usturoiul îl presăm. 
  2. În multifierbător punem ceapa, morcovul, ciupercile, adăugăm ulei de măsline, alegem regimul “Prăjire” pentru 8-10 minute. După care adăugăm usturoiul și roșiile cu pasta de tomate, mirodeniile și sarea cu piperul adăugat dupa gustul Dvs.  Aplicăm regimul “Prăjire” pentru încă 5 minute.  
  3. Apoi punem în multifierbător spaghetti (paste), adaugăm apă și aplicăm regimul “Paste” aproximativ 8 minute. În privința fierberii pastelor utilizați recomandările ce sunt atașate pe cutia pastelor. După aceasta deschidem capacul, amestecam foarte bine totul și încă odată aplicăm regimul “Paste” pentru 5 minute.

Pastele Bolognese sunt gata pentru servire. Legumele proaspete și verdeața pot fi o decorare pentru pastele pregătite.