Ratatouille - reteta

Ratatouille - reteta

Ratatouille – o rețetă vestită, apărută în Franța. Sunt multe modalități de a prepara acest fel de mâncare și noi vom aplica una din ele. 

Ingrediente:

  • Ardei bulgăresc – 3 buc.
  • Conopidă – 150 g
  • Bostănel – 1 buc.
  • Ceapă  - 1 buc.
  • Morcov – 1 buc.
  • Roșie – 1 buc.
  • Pătrunjel
  • Amestec de busuioc verde, rozmarin sau alte mirodenii dupa gust

*Se poate de utilizat ierburi aromatizate uscate.

  • Ulei vegetal – 4 linguri


Preparare: 

  1. Legumele le pregătim în felul următor: Ardeiul bulgăresc curățim de semințe și îl feliem cu o grosime medie. Ceapa tăiem în semi-cercuri subțiri, morcovul și bostănelul tăiem în cuburi subțiri. În apă fierbinte punem pentru un minut o roșie, după care se scoate usor coaja, și tăiem în  semi-cercuri. Verdeața o tăiem mărunt. Usturoiul curășat îl presăm și adăugam la el sare;
  2. Pe gratia aparatului de gătit cu aburi se pune o foaie de folie, ungem cu ulei vegetal. Pe folia pregătită punem ardeiul, conopida, ceapa, morcovul, bostănelul și usturoiul. Fierbem pe aburi 10 minute;
  3. După aceasta adăugăm roșiile și amestecul de mirodenii, în afară de patrunjel. Fierbem încă 10 minute;
  4. Legumele fierte le stropim cu ulei vegetal, adăugăm sare dupa gust, amestecăm și lăsăm în aparatul de gătit cu aburi pentru 10 minute în regimul “Încălzire”;
  5. În final adăugăm deasupra pătrunjelul mărunțit pentru a reda un aspect frumos la gustul fermecător.