Rosii uscate - reteta

Rosii uscate - reteta

Roșii ușcate – una din cele mai des întîlnite produse. Au un nivel ridicat al calităților nutritive și dietice.  Sunt gustoase și folositoare, mai ales pentru cei care suferă de ulcere gastrice, și pentru profilaxia avitaminozei. Iar în timpul iernii utilizăm la prepararea diferitor bucate.  

Ingrediente:

  •  10 kg de roșii proaspete.

Deci, recomăndăm pentru uscarea roșiilor să alegem roșii mijlocii, cărnoase și ferme, deoarece pentru roșii mai suculente vom avea nevoie de mai mult timp pentru uscarea lor.  
Curățim și spălăm roșiile, dacă semințele sunt mășcate le curățim, iar coaja roșiior (după dorința Dvs poate fi scoasă. Tăiem în inele cu lățimea de 5-7 cm și le aranjăm pe tavă, după care le punem în uscătorul de legume.
Timpul de uscare aproximativ – 8 ore.