Supa-piure cu ciuperci - reteta

Supa-piure cu ciuperci - reteta

Ingrediente:

  • 400 g. ciuperci (alegerea ciupercilor albe după gust)
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de maioneză de post
  • 1 lingura de făină
  • 2 căței de usturoi
  • Sare si piper

Prepararea:

1.Ciupercile se spală bine și se taie felii.  Nu le fierbem până la urmă și apa de la fierbere nu se aruncă;

2.Curațim usturoiul și îl tăiem mărunt;

3.Ciupercile și usturoiul se pun la prăjit în ulei, unde adăugăm concomitent și făina. Și mestecăm acestea în tigaie pentru ca făina să nu formeze boțuri;

4. După ce totul se prăjește, în tigaie se adaugă apa de la fierberea ciupercilor, asteptăm să fiarbă, adăugăm sare și piper dupa gust și mai lăsăm încă 5 minute să se fiarbă. În supă putem adăuga diferite mirodenii sau verdețuri uscate, la alegerea Dvs.

5.Când supa se răceste, se pune în blender și se face până la masa omogenă de piure, după care se adaugă maioneza de post și amestecăm bine;

Supa la servire se înfrumusețează cu o crenguță de verdeață sau cu pesmeți mărunți.