Cum să aleg un cuptor de pîine?

 

Automate şi complet automatizate

Maşina de copt pâine complet automată va face toate operaţiunile, şi anume – amestecarea ingredientelor, frământarea, creşterea aluatului. Tot ce trebuie să faceţi este să puneţi ingredientele în interior, iar ea va avea grijă de restul. Maşina de copt pâine care nu este complet automatizată necesită o mică implicare din partea brutarului şi uneori îi lipsesc funcţiile, care sunt la maşinile complet automate.

Cu toate acestea, diviziunea dintre cele două grupuri nu este complet bifurcată, există dispozitive care sunt configurate ca şi “complet automată”, care de fapt nu are nevoie de nimic de la proprietar, cu excepţia apăsării pe buton. Există, de asemenea, maşină de copt pâine automată care deţine toate funcţiile care sunt caracteristice maşinii inteligente de copt pâine, astfel trebuie să aveţi pur şi simplu dorinţa de a examina diferite categorii, pentru a vedea dacă cuptorul are funcţiile dorite.

Volumul

Există mai multe tipuri de bază de volume ale maşinii se copt pâine şi diferite tipuri de pâine. Acestea variază între 650-1000 de grame. De asemenea, multe dispozitive sunt de formă dreptunghiulară, şi acestea variază de la 3/4-2.5 lbs. O maşină cu capacitatea de un litru si jumătate cuprinde două căni de făină, iar maşina de doi litri are capacitatea de trei ceşti de făină. Trebui să alegeţi volumul potrivit pentru nevoile familiei. De exemplu, dacă doriţi să coaceţi pâine proaspătă în fiecare zi sau la fiecare două zile, trebuie să alegeţi maşina copt pâine de 750 grame, ceea ce va cauza depozitarea în cantităţi mari de pâine la domiciliu şi să dea rezultate maxime. Dacă o familia consumă cantităţi mari de pâine, alegeţi maşină de copt pâine cu volum mai mare – de 900/1000 grame.

Geam

Caracteristica care este deosebit de importantă, dar ii poate distra pe cei cărora le place să urmărească procesul de dospirea a aluatului şi coacere a pâinii. Deschiderea maşinii, după a doua dospire are efect negativ asupra frământării pâinii.

Şablon

Există două modele de maşini de copt pâine: verticală si orizontală. Pentru majoritatea utilizatorilor această caracteristică nu este considerată ca deosebit de importantă, dar dacă doriţi să coaceţi pâine în diverse forme (împletite, de exemplu), este mai bine să alegeţi formatul orizontal.

Sisteme de încălzire şi ventilaţie

Sistemul de ventilaţie ar trebui să regleze temperatura maşinii de copt pâine, pentru a evita o situaţie în care pâinea iese prea uscată sau când aburii să nu facă pâinea prea umedă. De asemenea, în dependenţă de tipul maşinii de copt pâine, cu ajutorul funcţiei de încălzire avansată puteţi păstra pâinea caldă, şi nu uscată.

Baterie de rezervă

Un dispozitiv ca bateria de rezervă, chiar dacă se opreşte electricitatea, va asigură ca procesul de coacere nu se va opri timp de un sfert – o jumătate de oră. Deci, nu veţi avea risipă de ingrediente şi nu este nevoie să porniţi din nou procesul de coacere.

Timer

Timer-ul este o caracteristică foarte recomandată la alegerea maşinii de coptpâine.Puteţi pune ingredientele în aparat, programaţi-l la timpul de coacere dorit. Şi atunci când va treziţi dimineaţa, sau când reveniţi de la locul de muncă vă întâmpină o aromă minunată de pâine, care terminase procesul de coacere, fără să fiţi nevoit să faceţi ceva. (Desigur, să vă notaţi acele ingrediente pe care le puteţi pune la programul Start Întârziat la maşina de copt pâine. Nu se recomandat să puneţi iaurtul, de exemplu, să stea toata noaptea până când va începe programul de copt ….)

Mai multe aparate avansate, de asemenea, vă va avertiza atunci când trebuie să adăugaţi stafide, măsline sau roşii uscate. Mai multe model avansate (complet automatizate) vor adăuga automat aceste ingrediente, folosind o pâlnie specială.

Câteva sfaturi pentru a coace pâine

Ingredientele pe care puteţi să le puneţi în cuva cuptorului variază de la maşină la maşină. Citiţi cu atenţie instrucţiunile care vin cu maşina de copt şi folosiţi doar alimentele potrivite.

• utilizaţi un lichid de temperatura camerei. Apa prea rece va fi dificilă pentru umflarea drojdiei, iar apa prea fierbinte o va distruge.

• Nu deschideţi capacul maşinii după a doua frământare, deoarece aluatul nu va mai creşte după interacţiunea cu aerul rece.

• Ingredientele pe care le utilizaţi la coacere, afectează dimensiunea pâinii dumneavoastră. Pâine de secară, de exemplu, preparată din făină fără gluten fa vi mică, dar mai densă si mai grea. Acest tip de faina este mai greu.

• Chiar şi cu un dispozitiv de ventilaţie ar trebui să scoateţi pâinea din maşina de copt şi să o puneţi pe o suprafaţă la finalul coacerii, aburii care se evaporă la coacere pot să o înmoaie.

• Untul, uleiul sau margarina si aromele adăugate (- calorii …) păstrează pâinea proaspătă mai mult timp. Pâinea cu ulei va rămâne proaspătă mai mult, iar pâinea cu unt va fi mai frumos rumenită. Produsele lactate, de asemenea, îmbunătăţesc gustul de pâine şi le ajuta să menţină prospeţimea pe o perioadă mai lungă.

Concluzie

În cele din urmă, aproape toate maşinile de copt pâine va economisi mult timp şi o să vă dea un rezultat proaspăt si aromat. Cele mai sofisticate maşini de copt pâine vor pregăti pentru dvs. completări speciale cu gem, cu siguranţa mai satisfăcătoare. Maşina nu va mulţumi cu rezultatele sale pe dieteticianul dumneavoastră, dar după ce îl veţi servi cu pâinea cu măsline la micul dejun, el se va înmuia la fel ca untul pe pâinea proaspăta …