Vin de casa – utilaje necesare pentru producere!

 

   Cine ar sta la dubii de faptul ca vinul este o bautura pentru nobili si uneori chiar si vindecatoare. Nu inzadar utilajele de vinificatie in Molodva sint atit de populare o perioada indelungata de timp. Este destul odata sa gusti vin pregatit in conditii de casa si nu mai doresti sa cumperi din cele de fabrica. 


   Haideti sa vedem de ce avem nevoie pentru a pregati un asemenea elixir. 


   Pentru a pregati vin de casa, nu este neaparat nevoie sa cresteti culturi de vita de vie. Pentru un astfel de proces se potrivesc merele, prunele, capsunele, gutuie.

 

   Chiar si dulceata veche care este mestecata cu zahar la fel poate sa se potriveasca. Principalul este corect sa alegem utilajele si accesoriile pentru pregatirea unui vin gustos si folositor. 


   Este foarte important sa respectati receta si acurativ sa efectuati prima etapa de pregatire a vinului. 


   Macinarea materiei prime

 

 


   Pentru acest proces aveti nevoie de zdrobitoare de struguri.

   Puteti intilni zdrobitoare electrice si manuale.

   Cu primele procesul de lucru va fi mai rapid si mai productiv, pe cind cea din urma se potriveste pentru zdrobirea fructelor mai delicate.

 
   Alege zdrobitoare de struguri si fructe

 

 

 

 

 

 

 

 

   Presarea materie prime

 


   Urmatoarea etapa alegem presa pentru struguri, care poate fi automata sau manuala. Sarcina principala a utilajului este separarea sucului de struguri de pulpa.

 

   Este foarte important ca cele 2 componente sa nu se amestece. Fiecare model de teasc are o tava cu gura de scurgere. Sucul care se stoarce in primele secunde de scurgere este considerat unul destul de valoros. Anume pentru asta este necesar sa fie separat, apoi de trecut la presarea strugurilor sau fructelor. 


   Alege teascuri aici

 

 

 

 

 

 


   Fermentarea vinului – alegem vasului

 


   Este foarte important ca vasul sa fie ales corect, fiindca de acesti factori depinde calitatea vinului. Exista un sir de reguli in alegerea corecta a unui vas:

 

  • Ar fi bine ca butoiul sa aiba un gat ingust;
  • Peretii vasului trebuie sa fie intunecati;
  • Este recomandat de utilizat vase din sticla sau din otel inoxidabil;
  • Categoric este interzis de utilizat butoaie din metal non-alimentar.

 

   Fermentarea - este principala si cea mai importanta etapa in pregatirea vinului de casa, deaceea la alegerea vasului atrageti o atentie deosebita, daca totusi doriti sa primiti un vin gustos si de folos. 


   Pe peretii butoiului unde are loc fermentarea vinului mereu ramin drojdii, care neaparat trebuie eliminate.

   Daca nu veti avea grija de acest proces calitatea vinului poate sa se inrautateasca. Pentru a evita asa situatie sint filtre pentru vin. Datorita lor se exclude patrunderea in bautura a drojdiilor si altor murdarii. La fel dupa filtrare se schimba si culoarea vinului. 


   Alege butoi pentru fermentare

 

   Maturarea vinului 

 


   Pentru a produce un vin cu varsta este necesar un butoi de stejar. Acest lemn ofera vinului proprietati care sint apreciate in intreaga lume. Sa faceti cunostinta cu proprietatile butoaielor din stejar, puteti in articolul nostru „Butoaie din stejar - calitate demonstrata in timp!”. 


   De pastrarea corespunzatoare a vinului depinde gustul, culoare si mirosul. Temperatura unde urmeaza sa fie pastrat vinul de casa nu trebuie sa depaseasca 8 ° C. In cazul in care nu detineti o pivnita sau un subsol, vinul poate fi ingropat in pamint la adincime de 1,5 – 2 metri.

 

   Este bine de amintit si faptul ca butoaiele cu vin trebuie amplasate in pozitie orizontala. Daca nu este urmata aceasta regula astupatoarele vor seca si are loc procesul de depresurizare.


   Alege butoaie de stejar

 

 


   Pentru cei care au hotarit sa se ocupe de vinificatie, ca afacere, neaparat vor avea nevoie de masini de umplere.


   Se intilnesc masini de umplere cu vacuum si cu duze. De care aparat sa alegeti ramine la discretia dumneavoastra. Primul tip pazeste bautura de contact cu aerul ( fapt care direct influienteaza calitatea vinului), iar al doilea – mareste procesul de umplere. 


   In fine veti avea nevoie si de echipament de inchidere a sticlelor. Este important sa alegeti un dispozitiv de dimensiuni mai compacte pentru a nu transforma casa intr-o vinarie adevarata.

 

   Daca hotariti sa dezvoltati o afacere legata de producerea vinului atunci aveti ar fi bine sa cumparati materie prima de calitate si aparate din cele mai bune. La moment preturile la utilajele de vinificatie in Chisinau sint destul de accesibile. 


   In internet magazinul nostru gasiti in vanzare utilaje de vinificatie in Chisinau. Pret ieftin la prese, zdrobitoare si butoaie in Moldova. Utilaje de vinificatie de calitate pentru un vin select. Livrarea se face pe intreg teritoruiul tarii.