Caracteristicile zdrobitoarelor de struguri cu desciorchinator

   Zdrobirea si desciorchinarea strugurilor sunt primele procese tehnologice in vederea vinificarii, care fac parte din vinificatia primara si presupun utilizarea unor utilaje ca zdrobitoare cu desciorchinatoare.

   Dezbrobonirea consta in separarea bobitelor de poama de ciorchini. Exista echipamente care realizeaza zdrobirea si dezbrobonirea in acelasi timp. Prin dezbrobonire (desciorchinare) se asigura obtinerea unor vinuri de calitate superioara, deoarece gustul este mai putin intepator si vinurile se limpezesc mai usor si mai repede. Desciorchinarea se face cu utilaje numite zdrobitoare de struguri cu destemmer.

   Zdrobitoarele de struguri cu desciorchinator sunt utilaje foarte importante pentru vinificatori, indiferent de cantitatea de struguri procesata intr-un an. 

 

   Caracteristicile zdrobitoarelor de struguri cu desciorchinator


   Pentru fabricarea zdrobitoarelor cu desciorchinator se folosesc urmatoarele tipuri de matariale:

  • specii de lemn care sa nu fie prea moale;
  • metal, de obicei otel inoxidabil, sau alte tipuri de aliaje;
  • materiale din plastic fara compusi chimici toxici.

 

   Folosirea cuprului si a drivatelor sale nu se recomanda din considerentul ca sucul de struguri atunci cand interactioneaza cu acest tip de mterial isi va pierde gustul si culoarea. Nu este de dorit sa utilizati fierul negru obisnuit deoarece dispozitivele sunt supuse la coroziune.

   Un zdrobitor de struguri cu desciorchinator este compus dintr-un tambur orizontal si perforat, in centrul careia se invarte in sens invers un ax cu palete dispuse elicoidal. Mustul si miezul trec prin gaurile tamburului si sunt conduse catre o pompa de mustuiala, iar ciorchinii separati sunt evacuati pe la extremitatea tamburului.

   Etapa de desciorchinare asigura indepartarea ciorchinilor, favorizeaza presarea bostinei, iar fermentarea asigura o mai buna conservare a vinului, prin continutul de tanin. Prin dezbrobonire se vor obtine vinuri de calitate superioara, deoarece gustul este mai putin inasprit, si totodata va scoate izul ierbos din continutul mustului si se inlatura o serie de substante nocive iar in rezultat vinurile se limpezesc mai usor si mai rapid.

 

   Principii de functionare a zdrobitoarelor desciorchinatoare de struguri

 

   Organele de functionare, de care depinde eficienta activitatii zdrobitorului de struguri cu separator de ciorchine, sunt valturile si desciorchinatorul. 

   Forma geometrica si suprafetele de lucru ale valturilor influenteaza procesul de sfaramitare a bobitelor, calitatea mustului obtinut, productivitatea zdrobitorului si consumul specific de energie. 

   Miscarea strugurelui cu o anumita viteza in raport cu valturile duce la distrugerea pielitelor de pe suprafata bobitelor si a ciorchinilor. 

   Cel de-al doilea organ de lucru principal al zdrobitorului este desciorchinatorul care, la dispozitivele moderne, este reprezentat de un cilindru orizontal perforat, pe axa caruia, in interiorul sau, este montat un rotor cu palete. Avantajele acestui organ de lucru sunt: eficienta tehnologica mare, simplitatea constructiva, fiabilitate. In momentul in care ciorchina ajunge la destemmer, este indepartata conform functiei sale si se obtine rezultatul dorit.

Pretul la zrobitoarele de struguri cu separator de ciorchine in Moldova depind de cativa factori:

  • performantele modelului;
  • materialul din care este produs destemmerul;
  • materialul din care sunt fabricate valturile;
  • prezenta motorului;
  • disponibilitatea diverselor accesorii necesare;
  • tara si compania care a produs.

 

   In internet magazinul nostru gasiti in vanzare zdrobitoare- desciorchinatoare in Chisinau la pret redus. Cumparati zdrobitor de struguri cu separator ciorchine manual, electric in Moldova la oferte unice. Oferim calitate garantata si livrare la domiciliu in orice localitate din tara.