Principii de functionare a pteascurilor manuale de struguri

   Sucul natural din fructe – este o metoda de a prelucra recolta si a obtine o bautura naturala care pentru o perioada lunga de timp va va incanta cu gustul si calitatea sa. Pentru prelucrarea recoltei bogate de fructe si legume cel mai bine este sa se utilizeze un instrument verificat in timp, de exemplu o presa manuala pentru struguri si fructe. Nectarul se obtine din ingridientele naturale daca este respectata tehnologia necesara pentru prelucrarea lor.

 

  Principii de functionare a preselor manuale de struguri 

 

   Presa  (teascul) este conceputa pentru a produce suc prin stoarcere si este alcatuita din: trepied suport si vas colector de suc, cos pentru presare, placa de presare din lemn,  traversa din lemn, placa de presiune, piulita, tija de actionare. Mecanizmul este activat cu ajutorul parghiei.

 

   Principiul de lucru este compus din cateva etape:

  1. Etapa initiala. Strugurii sau fructele se pun in cos/corpul teascului. Deasupra se instaleaza discul pentru presare si surubul cu piston.
  2. Etapa de baza. Surubul este rotit pana cand apare lichidul iar masa fructelor si legumelor opune rezistenta. Atunci cand sucul inceteaza sa curga surubul iar trebuie rotit.
  3. Etapa finala. Mustul este colectat. Uneori, pentru un randament maxim, pulpa de fructe este utilizata de doua ori. La reutilizare, masa este incalzita si stoarsa.

  Teascul sau presa pentru struguri este o achizitie practica si utila care va permite sa transformati recolta intr-o bautura excelenta.

 

   Structura si beneficii a teascului manual pentru struguri 

 

   Teascurile de la producatori diferiti au o structura similara: carcasa, presa, parghie. Mecanismul manuala permite sa prelucrati strugurii acasa sau la vila. Acest dispozitiv nu necesita energie electrica. Cosul se umple usor cu struguri sau alte fructe si legume, pe care le puteti incepe a stoarce imediat dupa ce amplasati rama in pozitia initiala. Carcasa exterioara nu permite lichidului sa se pulverizeze.

 

   Modelele de prese difera dupa:

  • Capacitate – 6L, 8L, 15L, 10L, 20L;
  • Greutate – de la 8 pana la 25 de kg;
  • Materialul cosului – lemn (stejar), otel inoxidabil.

 

 

Pretul la prese de struguri in Moldova depinde de volumul si materialul utilizat la fabricare.

Avantajele folosirii unei prese manuale pentru struguri:

​​

  • Fiabilitate – toate componentele sunt fabricate din materiale durabile. Sa rupeti surubul, parghia sau sa stricati carcasa este aproape imposibil;
  • Simplitate – operare simpla a mecanismului. Usor se asambleaza si dezasambleaza;
  • Capacitate – presele au volum diferit;
  • Ecologice si durabile – cosurile sunt fabricate din materiale ecologice: lemn sau otel inoxidabil, proprietatea carora este si durabilitatea.

   

   Un starcator de mana pentru struguri  este un instrument indispensabil pentru fiecare gospodar. Structura lui va permite rapid si cu usurinta sa obtineti sucul mult dorit.  Eficienta si simplitatea oricarui teasc manual de fructe si legume a castigat increderea cumparatorilor. Ce poate fi mai bun decat un suc gustos sau un vin calitativ? Iar cand se vor aduna rudele, copiii si persoanele dragi, veti avea cu ce sa-i surprindeti placut!

 

   In magazinul nostru online puteti cumpara cele mai bune prese de mana pentru struguri din Chisinau. Avem cele mai avantajoase preturi la teascuri pentru struguri in Moldova. Oferim livrare la domiciliu in orice punct din tara.